Borgere skal være med til at designe ny bydel

En helt ny bydel er på vej i Kolding. Kommunen har besluttet at udstykke et stort areal til boliger sydøst for landsbyen Eltang i den nordlige ende af Kolding. Hvordan den nye bydel skal se ud, er lige nu et åbent spørgsmål, da Kolding Kommune ønsker at afprøve nye veje til at udvikle fremtidens byområder.

- Hvordan skaber vi en ny, spændende bydel i respekt for det eksisterende miljø? Det spørgsmål vil vi gerne stille potentielle tilflyttere og interesserede borgere. Vi vil gerne høre, hvordan deres drømme, ønsker og behov ser ud for stedet, forklarer by- og udviklingsdirektør Thomas Boe og fortæller videre:

- Vi tager afsæt i vores vision 'Kolding - Vi designer livet,' da designtænkning passer perfekt til denne proces. Vi vil rigtig gerne have en masse nye tanker på bordet, skæve vinkler og skøre idéer. Design-værktøjerne skal fungere som dåseåbnere for íde-udviklingen og giver forhåbentlig en stor mangfoldighed af input, som vi kan arbejde videre med.

Bliv en af pionererne

Hvis du er interesseret i at deltage i pionergruppen og dermed udviklingen af en moderne, grøn og bæredygtig bydel i et naturskønt område i Kolding, kan du tilmelde dig pr. mail på [email protected] Hvis du melder dig, bliver du inviteret med til to workshops, den første den 2. april, og du bliver dermed en del af processen.

Grunde til salg om et år

I løbet af foråret samler kommunen alle input til en færdig helhedsplan, som skal ligge klar til august. Forventningen er, at de første grunde i bydelen kommer til salg i løbet af 2015.

 

Dagens Gossip