Borgerlig overraskelse over socialdemokratisk udspil

Det er glædeligt, at Socialdemokraterne nu stiller forslag om at hæve eller fjerne forældelsesfristen for voldtægter af både børn og voksne, og at de samtidig vil skærpe straffene, mener både Venstre og Dansk Folkeparti.

Men partierne undrer sig over, at det først kommer nu.

- Vi er jo glade for, at regeringen nu ønsker at røre ved forældelsesfristen for voldtægt, men vi undrer os over, at man ikke har fremlagt forslaget i folketingssalen i løbet af de seneste fire år, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

- Det er jo utroligt, hvilken indsigt justitsministeren og regeringen har fået. Nærmest i proportional sammenhæng med, at valgdagen nærmer sig, finder man ud af, at det er fornuftigt at skærpe straffene og fjerne forældelsesfristerne for alvorlige forbrydelser.

Som det ser ud i dag, er det ikke muligt at anmelde voldtægter 10 år efter, de har fundet sted. Dog er fristen 15 år i særligt grove tilfælde.

Men lørdag fremlagde justitsminister Mette Frederiksen (S) et ønske om at hæve eller fjerne forældelsesfristerne for voldtægter, ligesom partiet også ønsker at skærpe straffen for voldtægt.

Også Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, undrer sig over timingen i Socialdemokraternes udspil.

- Det er på høje tide, at Socialdemokraterne ændrer mening om forældelsesfristen. Men jeg frygter nu lidt, at de bliver helt rundtossede af alle de kovendinger: Forbud mod dyresex, dyrepoliti og nu forældelsesfristen, siger han.

- Så jeg synes, det er fremragende, at Socialdemokraterne melder det her ud. Men jeg undrer mig over, at de har været så modstræbende, hver gang vi har foreslået det, og så fordi der nu er valg, er man lige pludselig klar til at ændre lovgivningen.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd anmelder 350-450 personer årligt en voldtægt. Men det anslås, at omkring 3000 personer årligt udsættes for tvangssamleje eller forsøg på det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip