Borgerlige kræver trygge ghettoer

02/04/2013 10:09

BNB

Nyheder
»Det er skræmmende. Det viser, at vi har nogle store problemer, som der skal tages hånd om,« siger boligordfører Louise Schack Elholm (V). Tilsvarende toner lyder fra retsordfører Peter Skaarup (DF): »Regeringen må i arbejdstøjet. Det er dens ansvar, at banderne og den utryghedsskabende adfærd gør det svært for beboerne i ghettoerne at leve frit,« siger han. Undersøgelsen fra Center for Boligsocial Udvikling viser, at 26 procent af de adspurgte i landets ghettoer er utrygge ved at færdes alene i mørket i deres eget område. I de øvrige byområder føler kun 16 procent sig utrygge. Peter Skaarup peger på en række redskaber, som han mener vil gøre ghettoerne mere trygge. Det skal være lettere at smide folk ud af lejlighederne, banderne skal mandsopdækkes, og så skal kriminelle, der ikke er danske statsborgere, udvises: »Der er brug for en særlig undercover-enhed, der kan infiltrere de grupperinger, der virkelig er på spil her,« siger han. Louise Schack Elholm anbefaler at tage forskellige redskaber i brug: »Vi er nødt til at lave en helhedsorienteret indsats. Vi lavede i 2010 en ghettoindsats, og den skal udbygges. Der er mange forskellige elementer, der skal indgå i sådan en plan,« siger hun uden at uddybe, hvilke elementer hun specifikt tænker på.

Mest læste i dag

»Det er skræmmende. Det viser, at vi har nogle store problemer, som der skal tages hånd om,« siger boligordfører Louise Schack Elholm (V). Tilsvarende toner lyder fra retsordfører Peter Skaarup (DF):

»Regeringen må i arbejdstøjet. Det er dens ansvar, at banderne og den utryghedsskabende adfærd gør det svært for beboerne i ghettoerne at leve frit,« siger han.

Undersøgelsen fra Center for Boligsocial Udvikling viser, at 26 procent af de adspurgte i landets ghettoer er utrygge ved at færdes alene i mørket i deres eget område. I de øvrige byområder føler kun 16 procent sig utrygge.

Peter Skaarup peger på en række redskaber, som han mener vil gøre ghettoerne mere trygge. Det skal være lettere at smide folk ud af lejlighederne, banderne skal mandsopdækkes, og så skal kriminelle, der ikke er danske statsborgere, udvises:

»Der er brug for en særlig undercover-enhed, der kan infiltrere de grupperinger, der virkelig er på spil her,« siger han.

Louise Schack Elholm anbefaler at tage forskellige redskaber i brug:

»Vi er nødt til at lave en helhedsorienteret indsats. Vi lavede i 2010 en ghettoindsats, og den skal udbygges. Der er mange forskellige elementer, der skal indgå i sådan en plan,« siger hun uden at uddybe, hvilke elementer hun specifikt tænker på.