Borgerlige politikere kritiserer Vejlegården-forløb

Sådan lyder det samstemmende fra Venstres næstformand Kristian Jensen (V) og Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), skriver bt.dk.

»Det er en glædelig afslutning på sagen. Men det har taget alt for lang tid at nå frem til den afgørelse. Det er jo efterhånden lang tid siden, dommeren ikke mente, der var grundlag for at tilbageholde ham,« siger Kristian Jensen til bt.dk.

Spørgsmål: Mener du, der er grund til at kritisere politiet?

»Jeg håber, politiet af egen drift vil evaluere forløbet i sagen.«

Spørgsmål: I har jo selv brugt Vejlegården som platform for politiske diskussioner. Er der noget, I fortryder i det forløb?

»Nej, vi synes, danskerne selv skal vælge fagforening. Og vi brugte Vejlegården som eksempel, fordi fagforeningerne krævede, at han skrev overenskomst med dem, selv om han havde opbakning fra sit personale,« siger Kristian Jensen.

Anders Samuelsen er helt enig.

»Normalt er man uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Den regel synes ikke helt at have været gældende her. Det har været et underligt forløb at se på som almindelig lægmand. Og jeg undrer mig over, at politiet har været så længe om at frafalde sigtelsen,« siger Anders Samuelsen til bt.dk.

»Amin Skov og hans familie har været igennem en utroligt hård tid, både følelsesmæssigt og økonomisk. Og jeg håber virkelig, de får mulighed for at rejse sig igen - også økonomisk,« siger han.

Anders Samuelsen fortryder heller ikke på nogen måde, at han valgte Vejlegården som kampplads i sin politiske kamp for frit valg af fagforening.

»3F har tabt utroligt meget prestige i denne sag,« siger han.

 

Dagens Gossip