Borgmester: Aarhus er Danmarks fødevarecentrum

»Det her en fremragende nyhed for Aarhus og for hele Danmark. Det gør det muligt at skabe en fødevareklynge, der kan gøre sig gældende internationalt,« siger Jacob Bundsgaard.

Arla vil investere 270 millioner kroner i et nyt innovationscenter med 120 medarbejdere, og centret skal huses i en 10.000 kvadratmeter stor tilbygning til Agro Food Park i Skejby i det nordlige Aarhus.

Jacob Bundsgaard mener, at beslutningen cementerer Aarhus’ position som Danmarks fødevarehovedstad.

»Aarhus og Østjylland er hjertet af fødevaredanmark, og det er helt naturligt, at udviklingen finder sted her,« siger borgmesteren med henvisning til, at flere store fødevarevirksomheder, heriblandt Arla og Danish Crown, har domiciler i Østjylland.

Arlas nye innovationscenter skal stå klart i 2016, og 65 af de 120 medarbejdere overflyttes fra Arlas nuværende center i Brabrand.

Arlas koncerndirektør, Jais Valeur, forsikrer dog, at mejeriet i Brabrand fastholdes, og at det kun er medarbejdere beskæftiget med produktudvikling, som overflyttes til det nye center i Skejby.

Food Agro Park, der blev åbnet i 2009, beskæftiger i alt 825 medarbejdere fra 35 virksomheder. Med Arlas innovationscenter venter man at nå op på 1.000 medarbejdere i 2016. Ambitionen er at nå op på 3.000 medarbejdere i 2020.

Aarhus-borgmesteren mener, at Arlas innovationscenter vil virke som en magnet på andre fødevarevirksomheder.

»Det her er et klart budskab til andre store internationale fødevarerelaterede virksomheder om, at Aarhus byder på stærke rammebetingelser - og at Aarhus har det, der skal til for at tiltrække investeringer, virksomheder og talent,« siger Jacob Bundsgaard.

Han lover, at den planlagte letbaneforbindelse fra centrum til det nordlige Aarhus vil være klar, når Arla-medarbejderne rykker ind i Agro Food Park i 2016.

 

Dagens Gossip