Borgmester: Apple skaber nye arbejdspladser i Viborg

Den amerikanske it-gigant Apple bygger et af verdens største datacentre i Foulum lidt uden for Viborg.

- Vi er fantastisk glade for udsigterne til de mange nye arbejdspladser og for det boost, som virksomheden vil tilføre os.

- Det gælder både under etableringsfasen, men også de mange udviklingsmuligheder og afledte effekter, som it-giganten skaber her i området, siger borgmester Torsten Nielsen (K) i en pressemeddelelse.

Byggeriet af datacentret forventes i de kommende år at skabe mange hundrede arbejdspladser.

Desuden kan der i driftsfasen foruden det faste personale også blive skabt flere afledte arbejdspladser.

- Viborg Kommune er med til at skrive danmarkshistorie i dag, så det er klart, at vi er super stolte og glade lige nu, siger Torsten Nielsen, der kalder placeringen for "et æble" i kommunens turban.

Fra 2016 til 2026 etablerer Apple et nyt mega-datacenter i Foulum otte kilometer uden for Viborg by. Byggeriet bliver den største udenlandske anlægsinvestering, der til dato er placeret i Danmark.

- Vi har haft et godt og tæt samarbejde med Udenrigsministeriets afdeling "Invest in Denmark", som har varetaget kontakten med Apple i hele forløbet og været afgørende for projektets fremdrift og en meget vigtig medspiller for kommunen.

Ifølge Torsten Nielsen har også mange lokale spillere gjort en uvurderlig indsats.

- Projektet her viser, hvor langt vi kan nå, når vi er vedholdende og står sammen - her tænker jeg særligt på Aarhus Universitet og på Energi Viborg.

- Der er blevet arbejdet målrettet gennem tre år og under stor fortrolighed, inden den endelige investeringsbeslutning blev truffet, siger han.

De mange servere og computere, der kommer til at stå i datacentret, afgiver meget varme. Normalt forsvinder den overskudsvarme ud i det blå.

Men i det kommende center vil lukkede kølesystemer gøre det muligt at genanvende store dele af varmemængden.

Det vil i givet fald ske i samarbejde med Viborg Kommune og Energi Viborg.

Apple har gennem længere tid været på udkig flere steder i Europa efter den bedste placering til deres næste datacenter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip