»Jeg må sige, at jeg er en lille smule rystet efter at have set indslaget. Ikke over, at der er udsatte unge, der ryger hash, men over den ret ringe journalistik 21 Søndag har præsteret i den her sag. Det er simpelthen løgn, når man påstår eller giver indtryk af, at der ikke bliver gjort noget for de unge, der måtte have et hashmisbrug på Nexus. Der ligger tommetykke behandlings- og udviklingsplaner for hver enkelt ung, der handler om en række ting blandt andet det med hashmisbrug,« siger socialborgmesteren til 21 Søndag.
Han fastslår, at Nexus løser en vigtig opgave.
»De gør det faktisk godt. De arbejder med unge med massive problemer. Det er unge, der har været ude i kriminalitet, og det lykkes for dem (døgninstitutionen Nexus, red.),« siger Mikkel Warming.
Nexus har en nultolerance over for hashrygning, men institutionen har ifølge 21 Søndag alene anmeldt tre tilfælde af hashfund i løbet af 2012 og 2013. Borgmesteren mener, at det drejer sig om mere end »det dobbelte antal anmeldelser«.
Han fastslår også, at hash ikke bliver accepteret på institutionen. Men man kan ikke stoppe de unges misbrug med et, forklarer han.
»Alternativet til Nexus er ikke, at de (de unge, red.) sidder vandkæmmede i matrostøj og følger undervisningen i en normal folkeskole. Det er, at de er på gaden. At de synker dybere til bunds. At de måske kommer ud i kriminalitet,« siger Mikkel Warming til 21 Søndag.
Venstre og Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation vil melde Nexus til Folketingets ombudsmand. Partierne kræver en uvildig undersøgelse af forholdene på stedet, og er ifølge DR parate til at lukke stedet.