Borgmester i Barcelona vil bremse byens turisme

Barcelona er ved at drukne i en endeløs strøm af turister, mener byens borgmester, som har taget skridt til at bremse industrien for at skåne dens 1,7 millioner indbyggere.

Byen er kun overgået af London og Paris som populært rejsemål.

Ada Colau har midlertidigt stoppet udstedelsen af tilladelser til overnattende gæster på hoteller, oplyser rådhuset.

Den nyvalgte borgmester er kendt for sine stærke holdninger til turismen i Middelhavsbyen. Sidste år stod hun i spidsen for en aktivistisk bevægelse.

- Vi vil besætte byens rådhus og åbne det for folket, råbte Colau dengang til de fremmødte under et politisk arrangement på en skole.

Hendes vision var en "revolutionær proces og et radikalt demokrati," hvis mål var at bringe magten tilbage til byens borgere, skriver The Guardian.

Nu er hun Barcelonas magtfulde borgmester.

Hvert år rejser millioner af turister til Barcelona, som byder på både spansk kultur, kunst, badestrande og fodbold i topklasse. Sidste år var antallet af turister 7,5 millioner.

Foreløbigt vil de lokale myndigheder ikke udstede flere licenser i 2015. Næste år skal man igen tage stilling til spørgsmålet.

Der er 68.000 hotelværelser på i alt 377 hoteller i Barcelona. Desuden findes 9600 ferielejligheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip