Borgmester politianmeldt i asbestsag

Anmeldelsen kommer fra næstformand for Dansk Folkeparti i Aalborg, Jørgen Larsen Møller (DF), i forbindelse med, at jorden på den såkaldte »Eternitgrund« i Aalborg, hvor opførelsen af et større kontordomicil venter forude, angiveligt skulle indeholde det livsfarlige stof asbest.

»Vi har krav på at vide, om Aalborg Kommune har fortiet noget i forbindelse med oprydning og bygning på grunden,« siger Jørgen Larsen Møller til DR Nordjylland. Ifølge mediet beder han også politiet undersøge, om bygherren har overholdt reglerne i forbindelse med asbestforurening på eternitgrunden i Aalborg.

Borgmester i Aalborg, Henning G. Jensen, vil ikke forholde sig til selve politianmeldelsen, men han understreger over for Berlingske Nyhedsbureau, at byens styresystem gør, at DF-politikeren i al fald er gået forkert i byen.

»Det undrer, hvorfor jeg skal meldes til politiet, når jeg ikke har den umiddelbare forvaltning for området. Men jeg kan jo ikke gardere mig mod anmeldelser fra andre borgere,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Arbejdet på »eternitgrunden« i Aalborg blev onsdag standset, efter at Arbejdstilsynet nedlagde strakspåbud grundet forekomster af materialet asbest.

 

Dagens Gossip