Borgmester rystet: København skal betale 60 millioner tilbage

Beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev (R) vil nu sammen med kommunens advokat nærlæse Østre Landsrets dom i den såkaldte Farvergadesag for at se, om sagen skal ankes.

Østre Landsret har fredag afgjort, at Københavns Kommune ikke havde ret til at få 60 millioner kroner i refusion fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Styrelsen frifinder derfor Arbejdsmarkedsstyrelsen for et krav på 60 millioner kroner fra Københavns Kommune i sag om refusion af kontanthjælp.

- Jeg er selvfølgelig meget overrasket. Vi troede, at vi havde en god sag, fordi vi hele vejen igennem har tilrettelagt et tilbud, som, vi mente, levede op til lovens krav, siger beskæftigelsesminister Anna Mee Allerslev.

- Nu må vi dykke ned i den 65 sider lange dom og se, om vi er enige i landsrettens præmisserne og argumenter. Det kræver et grundigt arbejde fra vores side. Sammen med advokaten skal vi diskutere det i borgerrepræsentationen, siger hun.

Striden skyldes, at Arbejdsmarkedsstyrelsen mener, at Københavns Kommune har fået for meget i refusion fra staten i et aktiveringsprojekt.

Ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen kræver den høje refusion, at de ledige møder op på stedet 25 timer om ugen, men de ledige i Farvergade-projektet skulle højst møde op halvanden time om ugen.

Landsretten mener ikke, at projektet i Farvergade opfyldte betingelsen om 25 timers ugentlig aktivering, og Københavns Kommune var derfor ikke berettiget til refusion af 65 procent af udgifterne til kontanthjælp.

Tilbuddet eksisterer ikke længere, men det skyldes hverken dommen eller Arbejdsmarkedsstyrelsen, men en ændret indsat over for de ledige og ændrede konjunkturer, siger beskæftigelsesborgmesteren.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip