Borgmester: Sandy har dræbt ti i New York

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, siger, at orkanen Sandy kostede mindst 16 mennesker livet - heraf mindst 10 i New York City.

- Vi venter, at antallet vil stige, når omfanget af uvejret bliver klarere, siger Bloomberg, som opgiver antallet af alvorlige ildebrande under orkanen til 23.

- Under storbranden i et privat strand-boligområde ved stranden på øen Rockaway i New York bydelen Queens, menes det, at i alt 80 huse gik tabt, siger borgmesteren.

- Over 8,1 millioner hjem og forretninger er uden el i det østlige USA tirsdag efter stormen, som stadig hærger i regionen, tilføjer han.

Hundredtusinder af hjem må indstille sig på, at de først får elektricitet igen om en ugens tid.

- I selve New York har 300.000 mistet deres elektricitet. Blive ikke overrasket, hvis det tager en uge, før der komme el igen, siger Con Edison, der er talsmand for et af de store el-selskaber.

De værste ødelæggelser er sket i New Jersey, New York og Pennsylvania.

Undergrundsbanen er blevet hårdere ramt end ved tidligere orkaner, og den vil formentligt forblive lukket i fire-fem dage, oplyser de lokale myndigheder.

Midt under uvejret måtte personalet på et større hospital gennemføre en evakuering af omkring 200 patienter på grund af en brand.

Busser og undergrundstog er indstillet for tredje dag i træk, og fondsbørsen var tirsdag lukket for anden dag i træk i storbyen, som siges aldrig at sove.

Præsident Barack Obama meddelte tirsdag, at han forbliver i Washington onsdag for at følge redningsindsatsen og oprydningen efter uvejret. Præsidenten skulle have deltaget i valgmøder i Ohio onsdag - mindre end en uge før valgdagen.

Både Obama og hans republikanske rival Mitt Romney aflyste valgmøder mandag og tirsdag på grund af orkanen.

I de første forsigtige skøn over ødelæggelsernes omfang vurderer iagttagere ifølge den amerikanske tv-station CNN, at der kan være sket materielle ødelæggelser for 25 milliarder dollar (omkring 144 milliarder kroner).

 

 

Dagens Gossip