Borgmestre rynker på næsen af regeringens ghettoliste

»Man vil have svært ved at se de der ghettotræk i Højvangen, som man ser andre steder. Man stempler et velfungerende område som udsat,« siger Skanderborgs borgmester Jørgen Gaarde (S).

Med stemplingen frygter Jørgen Gaarde, at det får borgere til at holde sig væk fra boligområdet.

»Man får sat et mærke på nogle områder, som ikke er rimeligt. Jeg synes i sig selv, at det er en kunstig fremstilling af problemstillingen,« siger han.

Han finder det især genererende at opstille nogle statistiske kriterier for en ghetto uden at bevæge sig ned på lokalniveau.

I Midt- og Vestjylland er Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) heller ikke tilfreds med, at boligområdet Havrevej i Thisted er kommet på den nye ghettoliste.

»Jeg anerkender ikke. at vi skal have en placering på den liste. Vi betragter det som udmærkede beboelsesområder,« siger hun.

De tre kriterier for, hvornår et område betegnes som et ghettoområde, er, hvis andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande stiger med 50 procent, hvis andelen uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 procent eller hvis antallet af dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer pr. 10.000 beboere overstiger 270.

Regeringen vil ændre vilkårene for at komme med på ghettolisten, hvilket igen kan ændre boligområders status, men den liste bliver først officiel i februar 2014.

 

Dagens Gossip