BornholmerFærgen aflyste kun 20 ture i 2012

Både turister på vej til Bornholm og de bornholmske pendlere kan langt hen ad vejen stole på, at BornholmerFærgen sejler.

Det viser en ny opgørelse fra 2012, hvor det fremgår, at man blot aflyste 20 overfarter i løbet af året. Alle skyldtes i øvrigt vejret.

Her er BornholmerFærgens oversigt:

I første halvdel af januar 2012 var færgetrafikken i det meste af landet påvirket af vinterstorm, og det blev den også på Bornholm. Den 3. januar var der således vind af stormstyrke, og Povl Anker overtog derfor sejladsen til Ystad eftermiddag/aften. (Det tæller som 4 aflysninger i statistikken). Samme aften måtte dog også Povl Anker give op for vinden (det gav dermed samlet 6 aflysninger i statistikken den dag).

4. januar var der stormende kuling og vind af stormstyrke rullede ind over Danmark, og dette gav høje bølger i Østersøen. Povl Anker blev sat ind i stedet for hurtigfærgen hele dagen, og Povl Anker sejlede to dobbeltture. (Det tæller samlet set for 6 aflysninger den dag).

12. januar: stormende kuling og høje bølger i Østersøen gør, at eftermiddagsafgangen Rønne-Ystad indstilles helt (= 2 aflysninger).

Reelt var der dermed i januar kun 3 ture t/r, hvor sejladsen var helt indstillet.

Povl Anker overtog to gange i løbet af februar måned hurtigfærgens morgentur mellem Rønne-Ystad, den 7. februar pga. is i Ystad havn og den 15. februar pga. kraftig blæst. Selvom Povl Anker sejlede, tæller afgangene alligevel som aflyst i statistikken (4). Dermed var der ingen indstillede ture i februar.

I perioden marts - juni blev der sejlet efter sejlplanen, uden aflysninger.

I juli måned sejlede hurtigfærgerne i 2-timers drift, med afgang og ankomst hver anden time fire dage om ugen (og fem gange om dagen på de øvrige dage). De rejsende har dermed denne sommer oplevet at have en fleksibilitet, der aldrig er set magen til tidligere.

Leonora Christina beviste men sin store kapacitet, at hun var i stand til at flytte rigtig megen trafik på de store og mest eftertragtede rejsedage. Den kompakte sejlplan med fuld fart og kun 4 timers pausen om natten gav også udfordringer for færgens besætning, fordi der er knap med tid til at udføre vedligehold.

Ikke-planlagte vedligeholdelsesopgaver er nødvendigvis blevet udført, mens færgen har været i drift (med mindre forsinkelser til følge, fordi færgen så har sejlet på tre motorer, mens der er blevet arbejdet på den fjerde). Alt planlagt vedligehold er blevet udført om natten efter sidste ankomst kl. 01:40.

Overordnet set er det værd at bemærke, at der ikke har været aflyst en eneste tur hen over sommeren. Leonora Christina har udført alle sine 310 ture i juli, og Villum Clausen har udført alle sine 108 ture, i alt har Bornholm haft 418 færgeankomster og afgange i sommermåneden.

I perioden august - november er der sejlet helt efter sejlplanen, uden aflysninger.

Kun her i december var der en enkelt aflysning den 10. Her var Leonora Christinas morgenafgang aflyst, fordi der i løbet af natten skulle udføres reparationer på den ene hovedmotor, som ikke kunne færdiggøres inden morgenafgangen. Povl Anker sejlede i stedet for denne ene dobbelttur.

Dermed har der kun været indstillet 3 ture t/r på Rønne-Ystad i løbet af hele 2012 (ud af i alt samlet antal ankomster på 3582 på begge overfarter).

 

Dagens Gossip