Bornholmerne er de tryggeste

Mens Bornholm kan bryste sig af at huse Danmarks tryggeste borgere, ulmer uroen blandt københavnerne. Det viser en omfattende undersøgelse, som Rigspolitiet i samarbejde med Danmarks Statistisk har foretaget blandt mere end 13.000 danskere.

»Det er en meget mere omfattende undersøgelse, end vi tidligere har set,« siger rigspolitichef Jens Henrik Højberg til DR Nyheder.

»Den giver os både et præcist og nuanceret billede af trygheden i Danmark, mens den også giver politiet mulighed for at fokusere og målrette vores indsats rigtigt,« konstaterer han.

Undersøgelsen er det første landsdækkende tryghedsindeks, der belyser både den faktiske kriminalitet og borgernes oplevelse af tryghed i deres nabolag, i hele Danmark, i de 12 politikredse, i de fem største byer og i 34 særligt udsatte områder.

Mens alt synes at være fryd og gammen på Bornholm, hvor tryghedsindekset er på 98 procent, forholder det sig værre i København og på Københavns vestegn, som med et tryghedsindeks på henholdsvis 84 og 86 ligger helt i bund.

Boligområderne Gadehavegård i Høje Taastrup Kommune og Askerød i Greve Kommune er ifølge dr.dk de to områder Danmark, hvor utrygheden blandt beboerne er størst.

At det netop forholder sig sådan, kommer ikke bag på Jørgen Fahlgren, der er beboerformand i Askerød.

»Det overrasker mig ikke. Vi har en hård kerne af kriminelle her i Askerød, og her kommer vi til kort. Det har ikke hjulpet nok, at vi forandrer det fysiske miljø, eller at vi prøver med gode tiltag for at få folk i arbejde og give dem uddannelse, så jeg forstår godt, at folk føler sig utrygge,« siger Jørgen Fahlgren, der dog understreger, at han ikke selv mærker utrygheden til daglig.

 

Dagens Gossip