Bosætning i Ringkøbing-Skjern kræver job i kommunen

Jobbet er også den hyppigst nævnte årsag til at folk fortsat bor i kommunen. 64 procent har svaret, at eget arbejdet har stor betydning for, at de fortsat bor i kommunen, mens 34 procent har angivet, at partnerens arbejde har stor betydning for, at de er blevet boende. Svarene stammer fra en nylig gennemført borgerpanelsundersøgelse, som kommunen har foretaget blandt et bredt udsnit af kommunens borgere.

- Undersøgelsen bekræfter, at job er afgørende for at vi kan tiltrække nye borgere og fastholde de nuværende. Da vi er Danmarks arealmæssigt største kommune, er der for mange borgere lang transporttid til job uden for kommunen, og derfor er det ekstra vigtigt at vi selv har jobbene, siger Peter Donslund, udviklingschef i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Undersøgelsen viser også, at kun to procent er utilfredse med at bo i kommunen, mens langt de fleste er tilfredse eller meget tilfredse. Borgerne er også blevet spurgt om hvad de eventuelt savner i kommunen, og her er bedre jobmuligheder igen blandt topscorerne.

- Kommunens netop vedtagne vækstpolitik for 2013-2016 og de medfølgende erhvervsmæssige satsninger skal netop ses i lyset af behovet for at bidrage til udviklingen af nye arbejdspladser i områder, siger Peter Donslund.

Borgerpanelet i Ringkøbing-Skjern Kommune består af cirka 2.000 borgere, som repræsenterer et mini-billede af befolkningen i kommunen. Svarprocenten i denne undersøgelse er på 67 procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip