Bosættere angriber amerikanske diplomater

En gruppe israelske bosættere gik fredag til angreb på en række amerikanske diplomater på Vestbredden.

Amerikanerne fra USA's konsulat i Jerusalem var i området for at undersøge påstande om, at bosætterne torsdag havde ødelagt en stor palæstinensisk olivenplantage i området.

Da bilkortegen ankom, gik væbnede bosættere til angreb og kastede sten mod diplomaterne. Ingen kom til skade, men i Washington er reaktionerne stærke, skriver Haaretz.

- Vi er dybt bekymrede over hændelsen, hvor amerikanske diplomatbiler blev angrebet med sten af væbnede bosættere på Vestbredden, siger en talsmand fra det amerikanske udenrigsministerium.

Ifølge talsmanden samarbejder USA nu med israelske myndigheder om at efterforske angrebet, der blev optaget på video.

Flere israelske medier oplyser, at amerikanske sikkerhedsvagter trak deres våben i forbindelse med angrebet. Det afvises dog fra amerikansk side.

- Amerikansk personale trak ikke våben under denne episode. Rapporterne om dette passer ikke, siger talsmanden.

Ifølge indbyggerne i den palæstinensiske landsby Turmusayya ødelagde bosætterne torsdag en olivenplantage med 5000 nyplantede træer.

Israel har etableret over 120 besættelser på Vestbredden, som landet besatte under Seksdageskrigen i 1967.

I december døde den palæstinensiske minister Ziad Abu Ein i forbindelse med en protestmarch på Vestbredden og en konfrontation med israelske soldater. Palæstinenserne anklager Israel for at have dræbt ministeren, hvilket afvises af israelerne.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip