Boston-bomber græder i retten i sjældent følelsesudbrud

Med et følelsesløst ansigtsudtryk har Dzhokhar Tsarnaev mødt omverdenen i løbet af Boston-bomberens lange retssag.

Men juryen og andre tilstedeværende i retten mandag fik et sjældent glimt af følelser at se hos den 21-årige, der er kendt skyldig i at stå bag bombeangrebet mod Boston Marathon i april 2013, hvor tre personer blev dræbt og 264 såret.

Dzhokhar Tsarnaev brød ifølge BBC sammen, da en række familiemedlemmer indtrængende bad juryen om ikke at idømme den unge mand dødsstraf for attentatet.

Det var en tantes vidneforklaring, der fik tårerne frem hos den tiltalte.

Tanten Patimat Suleimanova græd selv, da hun talte i retssagen, og det lykkedes hende kun at svare på helt basale spørgsmål om nevøen gennem hulkene, skriver BBC på sin hjemmeside.

Da dommer George O'Toole foreslog hende at forlade vidneskranken for at genvinde fatningen, tørrede Dzhokhar Tsarnaev sine tårer væk med et lommetørklæde.

I alt fem pårørende vidnede i retten mandag. De fortalte alle, at de ikke havde set Tsaernaev, siden han flyttede til USA som otteårig. Han blev dog af familien beskrevet som en mild dreng, der engang græd til filmen "Løvernes Konge", rapporterer BBC.

Et nævningeting skal beslutte, om Dzhokhar Tsarnaev skal straffes med døden for bombeangrebet, eller om han skal idømmes fængsel for livstid.

Anklagemyndigheden vil have ham dømt til døden med den begrundelse, at han angreb et land, som han var flyttet til ti år forinden.

Forsvarsadvokaterne siger derimod, at Tsarnaev - som var 19 år, da han gennemførte angrebet sammen med sin bror - ikke var drevet af ideologiske motiver.

Han fulgte blot sin ældre bror, den 26-årige Tamerlan Tsarnaev, som blev dræbt af politiet i en skudveksling fire dage efter angrebet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip