Bowling er nomineret til at blive OL-disciplin i 2020

Arrangørerne bag OL i Tokyo i 2020 har mandag præsenteret otte sportsgrene, der er nomineret til at træde ind som ny disciplin ved legene om fem år. Det betyder, at yderligere 18 sportsgrene er sorteret fra listen. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Mest interessant set med danske øjne er det, at bowling er blandt de mulige OL-discipliner.

Ved EM for herrer tidligere i juni var der stor dansk succes på hjemmebane, da det blev til tre guldmedaljer og to bronzemedaljer i de i alt seks discipliner. Derudover har Danmark også verdensmestrene i trio-konkurrencen i bowling.

De øvrige syv kandidater er squash, karate, baseball/softball, klatring, surfing, rulleskøjteløb og kampsporten martial arts.

Det forventes, at softball eller baseball, der er nomineret som en samlet sportsgren, er blandt favoritterne til at blive valgt, fordi sportsgrenen er populær i værtslandet Japan, hvor der også er en professionel liga.

Tovtrækning og amerikansk fodbold er blandt de 18 sportsgrene, som blev sorteret fra den første bruttoliste af discipliner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip