Boya sender Randers FC i finalen

18/04/2013 08:22

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

I skrivnde stund ligger oprykkerne til bronzemedaljer, og onsdag kom klubben i finalen i DBU Pokalen efter sejr på 3-2 ude over AC Horsens.

Randers FC havde vundet den første kamp med 1-0, så holdet vandt altså samlet 4-2.

Efter en lidt sløv start på onsdagens returopgør gik det pludselig stærkt midtvejs i første halvleg. 

Først sendte Charles Takyi AC Horsens foran, men tre minutter efter blev det 1-1, da Martin Spelmann i sin iver efter at få afværget en farlig situation i stedet var så uheldig at sende bolden i eget net.

Derefter skulle AC Horsens score to gange på grund af reglen om udebanemål, og det første mål kom allerede et minut efter udligningen, da Henrik Toft på oplæg af Mikkel Cramer påny sendte AC Horsens foran.

Det andet mål kom dog aldrig. 

I stedet var det ti minutter ind i 2. halvleg 2-2, da Ronnie Schwartz fik bolden i nettet efter et hjørnespark, der udviklede sig til en lidt rodet situation.

Og den sidste tvivl om udfaldet forsvandt ti minutter før tid, da Ronnie Schwartz spillede Pierre Boya fri til scoring.

Med sejren er Randers FC i finalen, som spilles Kristi Himmelfartsdag ((9. maj) i Parken i København. 

Klubben vandt turneringen for hidtil eneste gang i 2006 med en finalesejr over Esbjerg, som også kan blive modstanderen i årets udgave. Esbjerg møder torsdag Brøndby i den anden semifinale, og den første kamp i Brøndby sluttede 1-1. En af Randers FCs moderklubber, Randers Freja, har dog også vundet turneringen tre gange. Det var i 1967, 1968 og 1973.