Bradley Wiggins sviner Lance Armstrong: Din lille løgner

Den regerende Tour de France-vinder, Bradley Wiggins, har ikke meget positivt at sige om den amerikanske eksrytter Lance Armstrong, der i sidste uge over for talkshow-ikonet Oprah Winfrey indrømmede at have dopet sig til sine syv Tour-sejre.

I samme interview sagde Armstrong, at han til gengæld ikke var dopet, da han efter tre års pause gjorde comeback i 2009.

- Det er det, der irriterer mig mest. Der tænkte jeg: Din lille løgner.

- Jeg kan stadig huske, hvordan han og jeg duellerede, og hvordan det var at se den mand, jeg så på toppen af Verbiers i 2009, sammenlignet med den mand, jeg så på toppen af Ventoux en uge senere, da vi var til dopingkontrol sammen.

- Det var ikke den samme cykelrytter. Du skal bare se videoen fra løbet og se, hvordan han cyklede. Jeg tror ikke på noget som helst, der kommer ud af den mands mund længere, siger Wiggins ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Wiggins, der er far til to, så det meget omtalte Armstrong-interview med sin syvårige søn. De fik noget at tale om, da Armstrong fortalte historien om, hvor svært det var for ham at fortælle sandheden til 13-årige søn.

- Jeg skulle forklare nogle ting til min søn, fordi Armstrong havde vundet det samme løb, som hans far har. Jeg kommer aldrig til at have en lignende samtale med min søn, for hans far vandt Touren rent, lyder det fra Wiggins.

Armstrong vandt Tour de France fra 1999 til 2005, men de triumfer er blevet taget fra ham på baggrund af en rapport sidste år fra det amerikanske antidopingagentur (Usada). Faktisk har Armstrong mistet alle sine resultater fra august 1998.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip