Brasiliansk fodboldstjerne sætter målrekord ved VM

Brasilianeren Marta er nu alene i spidsen på den historiske liste over målscorere ved kvindernes fodbold-VM.

Marta scorede på straffespark et af målene, da Brasilien natten til onsdag besejrede Sydkorea med 2-0 ved VM i Canada og er dermed oppe på i alt 15 VM-scoringer i karrieren.

Hidtil har hun delt rekorden med tyskeren Birgit Prinz, der nåede 14 træffere, men stoppede karrieren efter VM på hjemmebane i 2011.

29-årige Marta er blandt sin generations største profiler og blev fra 2006 til 2010 kåret til verdens bedste spiller fem gange på stribe. Ved den seneste kåring i 2014 sluttede hun på andenpladsen.

Martas første VM-mål var også mod Sydkorea og blev scoret, da hun blot var 17 år gammel ved VM i USA i 2003. Nu er hun oppe på 92 landskampsmål i 93 kampe.

I det hele taget blev det rekordernes dag på det brasilianske hold, eftersom sydamerikanernes første scoring blev sat ind af den 37-årige veteran Formiga, der dermed blev den ældste målscorer nogensinde ved et kvinde-VM.

I den anden kamp i Gruppe E spillede Spanien og Costa Rica 1-1.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip