Brasiliansk læge kan stå bag 300 drab

Sagen drejer sig om den kvindelige, brasilianske læge Virginia Soares de Souza, der oprindeligt »blot« var tiltalt for drab på syv patienter.

Men efterforskningen er siden udvidet markant, og ifølge flere internationale medier er myndighederne nu i færd med at granske næsten 300 patienters død, der kan have en sammenhæng med lægen.

Kan Soares de Souza sættes i forbindelse med de mange dødsfald, vil hun skrive sig ind i historien som en af de seriemordere med flest liv på samvittigheden nogensinde.

Ifølge den engelske avis The Guardian er Soares de Souza mistænkt for at afskære patienter i respiratorer deres iltforsyning samt give større doser af muskelafslappende medicin. Hun var hospitalsdirektør på det evangeliske hospital i byen Curitiba.

Virginia Soares de Souza blev anholdt i februar sammen med tre andre læger og en sygeplejerske. Yderligere tre ansatte på hospitalet er anholdt og sigtet i sagen.

Den brasilianske hospitalsdirektør har nægtet kendskab til de syv drab, men sundhedsmyndighederne i landet har advaret om, at antallet af sager altså kan vise sig markant højere. Myndighederne har gennemgået 1.700 patientjournaler fra de seneste syv år.

Lederen af sundhedsmyndighedernes efterforskning, Mario Lobato, siger, at der er en sammenhæng i dødsårsagen hos patienterne.

»De har alle sammen den samme modus operandi (fremgangsmåde, red), det samme forhold mellem medicinen og døden og timingen,« siger Mario Lobato ifølge The Guardian til en lokal TV-station.

Det var et anonymt tip, der har ført til anholdelserne, og motivet er fortsat uvist.

Ifølge The Guardian er det en britisk seriemorder, der op til i dag har flest liv på samvittigheden. Det drejer sig om den britiske læge Harold Shipman, der i 2004 blev dømt for 15 patienters død, men angiveligt var skyld i 260 andre dødsfald.

 

Dagens Gossip