Brasiliens præsident lover reformer

I en TV-tale sagde præsidenten, at hun er forpligtet til at lytte til stemmerne på gaden, men at en dialog må etableres efter næsten to uger med massive protester.

Rousseff sagde, at hendes regering vil lave en national plan for den offentlige transport i byerne og gentog løftet om at investere landets olieindtægter i uddannelsessystemet.

Præsidenten lovede at opretholde ro og orden i gaderne og fordømte volden og den hærværk, som nogle af demonstranterne har begået.

Omkring 1,25 millioner mennesker deltog fredag i omkring 80 demonstrationer spredt over hele landet, der har 194 millioner indbyggere.

Politiet affyrede tåregas i millionbyen Rio de Janeiro, hvor de største demonstrationer fandt sted med omkring 300.000 mennesker på gaden.

Mindst to er blevet dræbt under protesterne, og 40 blev såret, da politi og demonstranter stødte sammen i Rio fredag.

I hovedstaden Brasilia måtte sikkerhedsstyrker samarbejde med militærpoliti for at afholde demonstranterne fra at storme udenrigsministeriets bygning.

Demonstrationerne, der startede som en protest mod prisstigninger på den offentlige transport, er vokset dramatisk i løbet af de seneste dage.

En stor del af befolkningen i verdens syvendestørste økonomi er utilfreds med de 15 milliarder dollar, omkring 85 milliarder kroner, det koster landet at afholde fodbold-VM i 2014 samt det igangværende Confederations Cup.

Demonstranterne kræver flere penge til uddannelser og sundhedssystemet. De ønsker samtidig en større indsats mod den omfattende korruption i det politiske system.

 

Dagens Gossip