Bred olieaftale sikrer milliarder til tog

Aftalen vil øge statens indtægter med 28,5 milliarder kroner frem mod 2040. Partierne bag aftalen er enige om, at pengene skal bruges på hurtigere og grønnere tog til danskerne.

»Jeg er meget stolt over, at det er lykkedes os at binde en aftale sammen,« siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til TV 2 News. Han benytter lejligheden til at rose Enhedslisten og Dansk Folkeparti for samarbejdet.

»Vi harmoniserer beskatningen, og det er både rimeligt og fair,« siger Holger K. Nielsen til TV 2 News og giver udtryk for, at alle danskere kommer til at mærke, at den kollektive trafik får et løft:

»Det bliver bedre for alle danskere. Der bliver tale om en enorm styrkelse af den kollektive trafik«.

Socialdemokraterne glæder sig over, at Dansk Folkeparti og Enhedslisten er med i aftalen.

»Dansk Folkeparti har været meget optaget af at sikre de udenlandske olieselskaber nogle lidt bedre overgangsvilkår. Men der skal også være plads til, at partierne varetager forskellige interesser. Jeg er glad for, at det lykkedes at få et bredt flertal bag aftalen. For Socialdemokraterne er det helt indlysende, at ingen olieselskaber skal slippe billigere i skat end andre,« siger skatteordfører Thomas Jensen (S).

Resten af de borgerlige partier er ikke med i aftalen, og det ærgrer Thomas Jensen.

»Det er da ærgerligt for Venstre, at de nu ikke kan være med til at bestemme, hvordan de mange milliarder skal bruges. Men for Venstre er det åbenbart vigtigere at holde sig gode venner med olielobbyen,« siger den socialdemokratiske skatteordfører.

 

Dagens Gossip