Breiviks mor gav boginterview før sin død

Moderen til den norske massemorder Anders Behring Breivik udtalte sig aldrig offentligt om sin søns uhyrlige gerninger. Wenche Behring Breivik døde af kræft i marts, men inden hun døde, nåede hun af medvirke i et bogprojekt om sønnen, skriver den norske avis VG.

Journalisten Marit Christensen beskriver sin relation til terroristens mor som en blanding af terapi, støtte og fortrolighed.

- Jeg har gået gennem hele morens liv fra vugge til grav. Jeg har skrevet om hendes følelser og reaktioner over for Anders Behring Breivik helt fra, han var barn. Historien forsvandt ikke med hende, men eksisterer stadig, siger hun til VG.

Wenche Behring Breivik døde i marts af kræft, 66 år gammel. Gennem et år havde hun og journalisten næsten daglig kontakt. Marit Christensen siger, at moderen aldrig har bebrejdet sig selv for sønnens handlinger.

Hun beskriver morens situation som unik i norsk historie, og hun pointerer vigtigheden i Wenche Behring Breiviks historie.

- Det er en samfundsopgave: Hvem var denne mor, som var en vigtig person i Anders Behring Breviks liv? Hvilken opvækst havde han? Hvad var alt dette, som vi kun har set en flig af?, spørger journalisten.

Anders Behring Breivik dræbte 22. juli 2011 77 mennesker i Oslo og på øen Utøya. Den 24. august sidste år blev han idømt 21 års forvaring.

/ritzau/NTB

 

 

Dagens Gossip