Breschel glæder sig: Sagan kan løfte os alle

Matti Breschel er vild med forårets cykelløb, især dem, der foregår på brosten i Belgien.

Fra næste sæson har han fået selskab af det slovakiske vidunderbarn Peter Sagan på Tinkoff-Saxo, og så kunne det ligne en degradering og en tid som hjælperytter for den danske cykelrytter.

Sådan ser Matti Breschel imidlertid ikke på det. Han er begejstret for udsigten til at få den 24-årige slovak som holdkammerat.

- Jeg ser det positivt. Når der kommer sådan en superstjerne, tror jeg, at det løfter hele holdet.

- Folk kører også bedre, når man har en mand som Alberto med. Helt ubevidst løfter det holdet til et mere dedikeret niveau, siger Matti Breschel.

Han mener, at Alberto Contadors tilstedeværelse i bjergrige etapeløb løfter de holdkammerater, som er med i løbet. Peter Sagan kan måske gøre det samme med klassikerrytterne, der kører endagsløbene i foråret.

- Sådan var det også, da vi havde Fabian Cancellara på holdet. Han vandt sine cykelløb, men han skabte samtidig plads til andre.

- Mens han vandt store løb, vandt jeg også cykelløb. Kurt-Asle Arvesen vandt også, og Stuart O'Grady vandt endda Paris-Roubaix.

Matti Breschel er selv lidt af en gavflab, som godt kan lide lidt sjov og ballade, og det er præcis samme rygte, Peter Sagan har skabt sig over de få år, han har nået at være på cykelsportens store scene.

- Han er en fed fyr, som passer skidegodt ind på holdet. Han har krudt i røven, og vi har allerede set ham lave sit trick med at køre på baghjulet under træning.

I 2014 fik Matti Breschel sit forår ødelagt af styrt. Først slog han sig i et styrt i Qatar i februar. Han udgik af Flandern Rundt efter et styrt, og efterveerne af styrtet kostede hans deltagelse i Paris-Roubaix.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip