Breschel jubler efter sønderjysk hattrick

Sønderborg er bare lig med sejr til Matti Breschel. Det er konklusionen efter torsdagens 2. etape af Post Danmark Rundt, hvor den 28-årige dansker var hurtigst, da feltet bankede op ad Dybbøl Banke i den ventede massespurt.

Her henviste Matti Breschel superstjernen, Mark Cavendish, til de sekundære placeringer. Men Matti Breschel var også næsten på hjemlig grund.

- Sønderborg ligger bare godt til mig, siger en overlykkelig Matti Breschel, mens han kæmper sig igennem omfavnende holdkammerater efter at have passeret stregen.

- Det er bare dejligt at vinde. Der er langt mellem snapsene efterhånden, siger Matti Breschel, der sidst sejrede i Vuelta a Burgos 3. august sidste år.

Matti Breschel vandt sin første etape i Post Danmark Rundt, da den danske rundtur sidst gæstede Sønderborg i 2008. Året efter blev han dansk mester på bakken op til Dybbøl Mølle.

Torsdag vandt Matti Breschel på et miks af en god holdindsats og en konkurrents mislykkede sprintertog.

- Vi sad helt perfekt til sidst. Vi havde ellers aftalt, at vi ville køre aggressivt i sidevinden, men den var der ikke. Så vi holdt lidt igen, så vi kunne koncentrere os om de små omgange herinde. Mørkøv var aggressiv, og Christopher Juul var også med i et hug. Til sidst blev det hele samlet, og jeg havde Marko (Kump, red.) og (Manuel, red.) Boaro hos mig, og jeg sad bare perfekt, siger Breschel og fortsætter:

- Vi sidder på hjul af Bardiani, og de kører for sindssygt. Men (Sacha, red.) Modolos lead-out smadrer ham. De kører for stærkt. Han havde ikke noget at skyde med, så Marko Kump får et lille hul, og så har jeg ham foran mig hele vejen op, siger Matti Breschel om de sidste hektiske meter af 2. etape.

Fredag gælder det den hårde etape til Vejle.

 

Dagens Gossip