Brevskriver: Jeg ved, at jeg bliver fyret

Det er tilsyneladende en sandhedssøgende advokatsekretær, der står bag det meget omtalte anonyme brev til Skattesagskommissionen.

I brevet, som Berlingske offentliggør onsdag, skriver afsenderen, at han eller hun er så indigneret over de »løgnagtige« forklaringer, der er blevet givet af de afhørte i kommissionen, at vedkommende er klar til at ofre sin karriere som advokatsekretær i et advokatkontor i provinsen.

»Jeg er bekendt med at jeg mister mit arbejde og ikke får arbejde som advokatsekretær igen, når jeg offentliggør min viden og dokumentation, og det er selvfølelig trist, når man er glad for sit arbejde. Men jeg kan ikke leve med, at nogle få personer forsøger at føre os alle sammen bag lyset. Der går grænsen,« lyder det i brevet.

Brevskriveren fortæller, at han eller hun har gjort sig overvejelser om, hvordan den tabte løn kan erstattes.

»Hvis, eller rettere når jeg bliver fyret, vil jeg finde ud af, hvordan jeg ka sælge min viden og dokumentation, således at jeg på den måde får kompensation for mit indtægtstab som advokatsekretær. Overvejer at udgive min viden og dokumentation i bogform,« skriver vedkommende i brevet.

På baggrund af oplysningerne i brevet formodes det, at brevskriveren kan være ansat i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen i Aarhus, der førende inden for skatteret. Viser det sig at være korrekt, kan skribenten ganske rigtig regne med en fyreseddel, understregede partner Tommy V. Christiansen tirsdag over for BT.

»Der er ikke nogen, der er i tvivl om, at hvis man har lavet det nummer der, så vil vi voldsomt gerne have det at vide. Og så ville vedkommende nok have en rimelig kort resterende karriere i advokatfirmaet. Det er jo tingenes tilstand,« sagde han.

Den anonyme skribent understreger, at han eller hun allerhelst vil forblive anonym, men at vedkommende er klar til at stå frem, hvis sandheden ikke bliver blotlagt i Skattesagskommissionen.

»Som det fremgår af ovennævnte ønsker jeg indtil videre at være anonym, og håber at sandheden kommer frem i Skattesagskommissionen, således at jeg kan forblive med at være anonym. Men kommer sandheden ikke frem, på grund af de mange løgnagtige forklaringer der er blevet afgivet for Skattesagskommissionen, vil jeg på en eller anden måde træde frem, og sørge for, at de pågældende »bliver steg i deres eget fedt«,« fastslår brevskriveren.

Ifølge Skattesagskommissionens formand, Lars E. Andersen, er der foreløbig ingen deadline for, hvornår brevskriveren senest skal træde frem og dokumentere sine påstande.

»De påståede beviser er lige gode eller lige dårlige, om vi får dem i dag, om 14 dage eller om fire uger,« siger han.

 

Dagens Gossip