Brian får øje på to drenge kæmpe i havet – men alvoren går først op for ham, da han kommer helt tæt på

Skrevet af Morten Larsen

01/07/2016

Dagens topnyheder

Selvom vejrguderne har lagt en kølig dæmper på det danske sommervejr, så er temperaturen i havet oppe på en temperatur, hvor de fleste mennesker ikke behøver at frygte det kolde gys.

Der er alligevel grund til at tænke sig grundigt om, hvis man har planer om en dukkert ved stranden.

Spidse krabbeklør og lange fangearme fra brandmænd er ikke de eneste farer, der lurer under de blå bølger.

I den amerikanske delstat Indiana var Brian Sadowski taget med sin kone ned på stranden ud for det berømte og gamle fyrtårn i Michigan City.

Parrets rolige strandtur blev vendt på hovedet, da de fik øje på et barn i store problemer ude i vandet. Drengen kæmpede med næb og klør for at holde sig oven vande, og synet fik Brian Sadowski til at tømme lommerne for værdier.

- Havet var som en vaskemaskine midt i en kæmpe centrifugering, siger den uddannede elektriker til CBS Chicago.

Han kastede sig ud i det bølgende hav, hvor han fik øje på endnu en dreng i store problemer.

Det lykkedes Brian Sadowski at få fat i drengen, der klamrede sig til den voksne mand. Den paniske dreng blev reddet sikkert i land, hvilket også var tilfældet med det andet barn i havsnød.

Der var mere end rigeligt at se til for Brian Sadowski, da to voksne mennesker også var endt i alvorlige problemer med bølgerne – de havde forsøgt at hjælpe de to drenge, men kæmpede nu selv for ikke at drukne.

Læs også: Teenager advarer andre, efter han får mobilregning på 13.800 kroner

Alle fire personer blev reddet i land af Brian Sadowski, der nu advarer folk om at gå i vandet, hvis badeflaget ikke er hejst og de professionelle livreddere ikke er på arbejde.

De to drenge var gået i vandet, hvor de var blevet snydt af et såkaldt hestehul, hvor vandet med stærk strøm løber tilbage til det store dybe hav.

I Danmark er det især ved Vesterhavet, at den lumske understrøm og de farlige hesteheller gør livet farligt for danske og udenlandske vandhunde.

Se her et tv-indslag med den handlekraftige mand, der reddede fire menneskeliv på stranden: 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: