Brian Mikkelsen: Virksomheder har det svært

Det er ikke nok at skabe flere industrijob ved at sænke selskabsskatten for Danmarks største virksomheder. Vilkårene skal også forbedres for små og mellemstore virksomheder med lavere skatter, mindre bureaukrati og bedre finansiering.

Sådan siger De Konservatives erhvervsordfører Brian Mikkelsen om, at Danmark ifølge Boston Consulting Group mister 64.000 industrijob indtil 2020.

Han smider en pakke med ni forbedringer for små og mellemstore virksomheder på bordet i forhandlingerne om regeringens vækstplan.

- Vi skal lette deres skatter og afgifter. Vi skal forlænge deres momskredit-tid, så de får bedre likviditet. Vi skal gøre det lettere at være virksomhed ved at fjerne bureaukrati med bagatelgrænser for, hvad de skal indberette, siger Brian Mikkelsen.

- Så skal vi sørge for bedre finansiering. Vi vil lave nogle erhvervsobligationer og nye, små vækstkautioner. Der skal en hel palet af initiativer til, hvis vi skal bevare vækst og arbejdspladser i Danmark.

Lønnen er holdt nede med lavere stigninger end i de fleste sammenlignelige lande som Sverige og Tyskland. Fagforeninger og arbejdsgivere har holdt ansvarligt igen, mener Brian Mikkelsen.

De Konservative finder pengene ved offentlig nulvækst i en årrække, mens regeringen vil lade den offentlige service vokse med 0,4 procent i 2014 og 0,6 procent i gennemsnit i årene indtil 2020.

- Det kan sagtens finansiere vore tiltag for små og mellemstore virksomheder. Vi skal bruge pengene bedre i det offentlige. Man skal også lave flere udbud og effektivisering, siger Brian Mikkelsen.

- Hvis man lader private virksomheder løse offentlige opgaver, bliver det mellem 15 og 20 procent billigere. Så man kan også få mere for pengene. Vi har verdens største offentlige sektor, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip