Britisk nej stiller Danmark i »reelt dilemma«

Det gør indtryk på den danske regering, og det stiller Danmark i et »reelt dilemma«, der går på, om Danmark kan deltage i et angreb uden briterne, erkender udenrigsminister Villy Søvndal (SF) over for TV2 News.

»Ja, det er klart. Den overvejelse er der modsat den overvejelse, der går på, om vi bare kan lade det her ske,« siger Søvndal med henvisning til det formodede giftgasangreb på den syriske civilbefolkning.

»Der er grund til eftertanke, og den må også indeholde, hvordan vi kommer en desperat syrisk befolkning til undsætning,« fortsætter udenrigsministeren.

Briternes nej giver også stof til eftertanke hos formanden for Det Udenrigspolitiske Nævn, Mette Gjerskov (S).

»Men jeg vil samtidig holde fast i, at det er det danske folketing, der træffer beslutning om Danmarks eventuelle bidrag i en militær aktion,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Spørgsmål: Kan man så forestille sig, at Danmark deltager i et angreb uden Storbritannien?

»Det er temmelig hypotetisk på nuværende tidspunkt. Det vigtigste er at sige, at Danmark selv beslutter, hvad Danmark vil, hvis der måtte komme en henvendelse, og den er stadig ikke kommet,« siger Mette Gjerskov.

Spørgsmål: Kan man forestille sig, at Danmark går med uden briterne, hvis der kommer en henvendelse?

»Teoretisk set kan man forestille sig mange ting, også at Danmark deltager uden briterne. Men det, der er vigtigt at sige nu, det er, at den britiske beslutning giver stof til eftertanke, naturligvis også i Danmark,« siger Mette Gjerskov.

 

Dagens Gossip