Britiske agenter opsnappede pressens e-mail

Den britiske efterretningstjeneste opsnappede omkring 70.000 e-mails i løbet af kun 10 minutter i 2008, deriblandt en del fra journalister på en række store britiske og amerikanske medier.

- E-mails fra BBC, Reuters, The Guardian, The New York Times, The Sun, NBC, The Washington Post og den franske avis Le Monde blev opsnappet og gemt af den britiske efterretningstjenesten GCHQ, som led i en øvelse, skriver The Guardian.

Afsløringen kommer efter grundige analyser af dokumenter, som Edward Snowden hentede ud af amerikanske efterretnings-datasystemer, og som han delte med flere medier.

Indholdet i de mange e-mails var tilgængeligt for mange ansatte i GCHQ. Det står ikke klart, hvorvidt journalisterne med overlæg var blevet udvalgt som mål.

Snowden-dokumenterne viser imidlertid, at GCHQ opfattede undersøgende, dybdeborende journalister som en trussel på lige fod med hackere.

Reaktionen fra GCHQ er, at man vil ikke kommentere efterretningsspørgsmål.

Snowden vakte international opsigt i 2013, da han afslørede detaljer om graden af overvågning og aflytning hos USA's Nationale Sikkerhedsagentur, NSA, og hos dens britiske pendant, GCHQ.

Snowden flygtede til Rusland, hvor han stadig opholder sig. Han sagde i sidste måned, at han mener, det er umuligt for ham at få en retfærdig rettergang i sit hjemland.

Snowden er efterlyst for spionage, og han risikerer fængsel på livstid for sine afsløringer.

- Vis at du er en mand. Kom hjem og stil dig for retten, sagde den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, i maj som en direkte opfordring til Snowden.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip