Britiske kampfly måtte ledsage passagerfly

24/05/2013 19:09

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Et pakistansk passagerfly fra Lahore med 297 om bord, der skulle til at lande i Manchesters lufthavn, blev fredag omdirigeret til Stansted og fik eskorte fra kampfly, oplyser forsvarsministeriet i London.

Britisk politi anholdt to af de ombordværende personer, da flyet landede i Stansted nordøst for London.

De to anholdte mænd beskyldes for at have bragt flyet i fare.

En passager siger, at nogen om bord havde fremsat trusler mod besætningen. Forinden havde der været rapporter om, at der var opstået en meget voldsom diskussion mellem passagerer, hvilket fik besætningen til at udløse signaler om en farlig situation om bord.

- Vi landede sikkert, og piloten meddelte så, at der havde været fremsat trusler mod nogen, hvilket havde ført til landingen, siger passageren Munsif til BBC.

Han siger, at han selv sad forrest i flyet, og at truslerne var blevet fremsat af passagerer bagest i flyet.

Passagerflyet, en Boeing 777, landede i et afsondret område, og episoden havde ingen indvirkning på den almindelige drift i lufthavnen i den britiske hovedstad.

Et stort antal slukningskøretøjer var sendt ud til området, hvor flyet landede. Passagerne forlod roligt flyet, efter at de to mænd var blevet anholdt.

Flere medier fremsatte spekulationer om, at der befandt sig efterlyste og potentielt farlige personer om bord på flyet, allerede inden politiet havde foretaget anholdelserne.

Men de britiske sikkerhedsmyndigheder sagde, at der ikke umiddelbart var tegn på, at det pakistanske passagerfly har været udsat for et forsøg på terrorangreb.

De britiske myndigheder er i øget alarmberedskab over for terrorangreb, efter at en soldat blev dræbt ved et makabert overfald af islamister i London tidligere på ugen.

/ritzau/Reuters