Britiske muslimer er krænket over brev fra regering

Storbritanniens største muslimske sammenslutning beskylder regeringen for islamofobi og for at argumentere på samme måde som det yderste højre, fordi den i et brev har opfordret muslimske ledere til at gøre mere for at bekæmpe ekstremisme.

Men den britiske premierminister, David Cameron, forsvarer brevet, som han kalder "rimeligt, fornuftigt og moderat".

- Enhver, der læser det brev, og som har et problem med det, tror jeg virkelig er et problem, siger Cameron.

Kontroversen kommer samtidig med, at sikkerheden er blevet skærpet for det britiske politi i kølvandet på angrebene i Paris for to uger siden, hver 17 mennesker- deriblandt tre politifolk - blev dræbt af militante islamister.

I det omstridte brev bliver britiske muslimer rost for at tage afstand fra angrebene i Paris, men det bliver tilføjet, at imamer må gøre mere for at hindre radikalisering i deres miljøer.

- I har en ganske særlig mulighed og et vigtigt ansvar med hensyn til at forklare og vise, hvordan den muslimske tro kan være en del af britisk identitet, hedder det i brevet, som er underskrevet af ministeren for landets kommuner, Eric Pickles.

Brevet er sendt til over 1000 imamer, og det bliver skarpt kritiseret af modtagerne.

- Brevet er præget af dårlig dømmekraft og det giver næring til islamofobiske narrativer, siger Tahla Ahmad fra Storbritanniens Muslimske Råd (MCB) til Sky News.

Sikkerhedsstyrkerne advarer om, at det "er stærkt sandsynligt, at militante islamister vil rette et angreb mod Storbritannien."

Storbritanniens 2,8 millioner muslimer er overvejende blevet rost for deres fredelige fordømmelser af skuddrabene i Paris, men Sajid Javid, som er den mest erfarne muslimske politiker i regeringen har udtalt, at muslimer har et "særligt ansvar" for, at ekstremister bliver sporet og fundet.

I brevet siger Pickles, at imamer må hjælpe regeringen med at gøre noget, som den ikke kan udføre alene.

- Vi må vise unge, der kan være i målgruppen, at ekstremisterne ikke har noget at byde på. Vise dem, at hadets mænd ikke hører hjemme i moskeerne, hedder det.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip