Broderskabet kalder til nye demonstrationer i Egypten tirsdag

Demonstrationerne følger i kølvandet på mandag morgens blodige sammenstød mellem militære styrker og tilhængere af den afsatte præsident, Mohamed Morsi. Her mistede 51 personer livet.

»I protest mod det militære kup, som blev efterfulgt af undertrykkende handlinger og Den Republikanske Gardes massakre, opfordrer vi alle borgere og hæderlige mennesker til at demonstrere tirsdag i hele Egypten,« lyder opfordringen fra Hatem Azam, talsmand for en koalition af islamisterne i Det Muslimske Broderskab, ifølge Reuters.

Mandag var også præget af demonstrationer oven på morgenens mange drab, som fandt sted foran den bygning, hvor den afsatte præsident Morsi formodes at sidde i husarrest.

Der er stor uenighed om, hvem der angreb først. Hæren hævder, at bevæbnede terrorister angreb bygningen, mens Det Muslimske Broderskab, som tilhører samme parti som Morsi, påstår, at soldaterne angreb et fredeligt bønnemøde.

Landets midlertidige præsident, Adli Mansour, har lovet en undersøgelse af forløbet, og han har udtrykt »dyb sorg« over det store antal dræbte.

Mansour har sat sig i spidsen for en midlertidig teknokratregering, som skal lede Egypten frem til et demokratisk parlamentsvalg, som ifølge Reuters ventes at blive udskrevet inden for det næste halve år.

Mandag udstedte han et dekret som fastslår, at egypterne skal til stemmeurnerne, når der er blevet vedtaget en række tilføjelser til den forfatning, der i øjeblikket er sat ud af kraft.

 

Dagens Gossip