Brødre fra Ribe skal i fængsel i våbensag

En stor interesse for våben kostede torsdag to brødre fra Ribe-området hver to år og tre måneders fængsel i Retten i Esbjerg.

De var sigtet for sammen at have købt ni skydevåben af én af de øvrige seks mænd i sagen.

Blandt de købte våben var to halvautomatiske US Carabin rifler, en militærriffel, et maskingevær, fire pistoler og revolvere samt en Stengun maskinpistol. Desuden havde de knap 2000 stykker skarp ammunition.

De mange våben er flere gange blevet prøveskudt på offentlige steder.

Den 22-årige Rikki Jeppesen blev desuden dømt for at have videresolgt en pistol med ammunition samt for at have købt og opbevaret et oversavet jagtgevær med ammunition.

Hans 19-årige lillebror, Patrick, blev dømt for at have købt eller modtaget en pistol og forsøgt at sælge den videre samt for at have været i besiddelse af en totenschlæger, et knojern, en stridsøkse og en såkaldt morgenstjerne, der også er et slagvåben.

I alt otte personer, der har en stor interesse for våben til fælles, har været sigtet i den omfattende sag.

To mænd har tidligere fået hver to års fængsel, og tirsdag blev en 71-årig mand idømt to og et halvt års fængsel for sin del af sagen.

De to brødre blev dømt efter deres egen tilståelse, men de valgte begge at tænke over, om de vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip