Brøndby ansætter ny assistenttræner

Superligaklubben Brøndby opruster i trænerstaben ved at ansætte Henrik Lehm. Den tidligere AB-træner skal primært fungere som individuel træner på U15-, U17- og U19-holdet. Ved siden af den tjans skal han i den første periode hjælpe til omkring Superligaholdet.

- Vi har haft et behov for at optimere træningskapaciteten omkring U-holdene, så vi i endnu højere grad kan videreudvikle vores mange, dygtige unge spillere, siger Sportschef Peter Rud til klubbens hjemmeside.

Men i den første periode i klubben skal Lehm altså ligeledes spille en rolle i forhold til Superligatruppen.

- Derudover har vi et akut behov for at tilføre en ekstra ressource til Superligaholdets træning, og her vil Henrik Lehm ligeledes træde til en periode, indtil vi ansætter en førsteassistent, siger Per Rud.

Klubben arbejder fortsat på at finde en langsigtet løsning til førsteholdet, men der er ikke sat endelig deadline for den proces endnu:

- Vi arbejder fortsat på en profil på en førsteassistent til Thomas Frank. Vi har ikke en tidshorisont på ansættelsen, men vi lægger sidste hånd på en profilbeskrivelse i løbet af efteråret.

Den nye ungdomstræner glæder sig til at komme i gang med det nye job:

- Det er meget spændende for mig at blive en lille del af et nyt, stort Brøndby IF. Der sker utrolig mange, positive ting i klubben i denne tid, og derfor er det selvfølgelig rigtig attraktivt at komme med ombord nu, siger Henrik Lehm.

Træneren fremhæver især sin store erfaring som det, der skal hjælpe ham til at gøre en forskel i klubben:

- Jeg har gennem min trænerkarriere fået meget jord under neglene og haft adskillige tusind træningspas, og jeg glæder mig til at komme ud på banerne i Brøndby og arbejde med nogle af de dygtigste unge spillere i Danmark.

Henrik Lehm er DBU-instruktør med P-licens og tidligere cheftræner i AB, Hjørring og Næsby, hvor han ligeledes stod for opbygningen af klubbens talentstruktur. Lehm har mere end 30 års trænergerning med i bagagen.

 

Dagens Gossip