Brøndby-fans til bestyrelsen: I har fejlet med et brag

Det lignede en frisk start for Brøndby. Ny bestyrelse, aktieemission og ændret ejerstruktur.

Men så meddelte den siddende Brøndby-bestyrelse, at den har i sinde at genopstille til generalforsamlingen i næste uge.

Argumentet var, at det ville være for meget at vælge en ny bestyrelse nu for blot at udskifte den igen ved en ekstraordinær generalforsamling, når der er kommet en ny ejerkreds, sagde direktør og bestyrelsesmedlem, Tommy Håkansson.

Den besked tager Sune Blom, formand for Brøndby Supporters' Trust (BST), ikke godt imod.

- Vi har hele tiden sagt, at to faktorer er afgørende for, om der kan skabes opbakning til den nødvendige aktieemission. Dels skal der præsenteres en forretningsplan, der kan genskabe tilliden blandt aktionærerne, dels skal der præsenteres et nyt hold i spidsen for klubben, der markerer et troværdigt brud med den hidtidige ledelse. På begge punkter har bestyrelsen fejlet med et brag, siger Sune Blom i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi har gang på gang de sidste mange måneder forsøgt at få klubben i tale og anvist en vej, der kan skabe fremdrift for klubben. Men vi må erkende, at selvom vi kan pege nok så meget på de rigtige løsninger, så kan vi ikke tvinge dem til at forstå det.”

Brøndby Supporters' Trust undrer sig samtidig over, at den intet har hørt om bestyrelsens planer om at genopstille, selvom Brøndby i en fondsbørsmeddelelse skrev, at de største aktionærer er blevet taget med på råd.

Brøndby Support har en mand med i bestyrelsen hos Brøndbyernes IF Fodbold Fond, der har 34 procent af stemmerne på generalforsamlingen. Og her siger BST, at man ikke har hørt noget om bestyrelsens beslutning.

- At bestyrelsen tilsyneladende ikke finder det nødvendigt at inddrage Fodbold Fonden, viser med al tydelighed deres manglende respekt for ejerstrukturen i klubben. Hvem der reelt har indstillet bestyrelsen til genvalg er et vigtigt ubesvaret spørgsmål i denne sammenhæng, siger Sune Blom.

Brøndby har ifølge eget udsagn en måned til at gennemføre en aktieemission, som skal redde klubbens pressede økonomi. Målet er, at aktieemissionen skal indbringe minimum 50 mio. kr. Og selvom fansene altså er voldsomt utilfredse med bestyrelsens kovending, så vil der blive fuld opbakning til aktieemisionen.

- Hvis klubben skal overleve økonomisk, skal der sælges nogle billetter til emissionen, og det skal gøres meget snart. Uanset hvor uenige vi er med den nuværende bestyrelse, vil vi fokusere på at aktieemissionen kan lykkes. Derfor vil vi med det samme tage kontakt til bestyrelsen for at sikre dette, siger Sune Blom.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip