Brøndby henter ny kapital fra stor investor

Brøndby IF hentede i foråret 108 millioner kroner på børsen. Tirsdag viste et overraskende dårligt halvårsregnskab, at en stor del af pengene allerede har fået ben at gå på - og onsdag meddeler klubben så, at der snart kommer nye penge i kassen.

Det sker ved en aktieemission, hvor Jan Bech Andersen skyder 65 millioner kroner i nye Brøndby-aktier, og hvor andre investorer kan bidrage med op til 55 millioner kroner.

»Ved den gennemførte kapitaludvidelse i foråret fik Brøndby IF en række nye aktionærer. En af disse er Jan Bech Andersen, som er blevet så begejstret for strategien og projektet om at genrejse Brøndby IF, at han har tilbudt kontant at nytegne aktier for et bruttoprovenu for selskabet på ca. 65 mio.kr. Brøndby IF accepterer dette flotte tilbud med glæde og stor ydmyghed. Det skal tilføjes, at Jan Bech Andersen har lagt vægt på at han ikke ønsker at overtage aktiemajoriteten i Brøndby IF,« skriver Brøndby i en meddelelse til fondsbørsen.

Derfor skal der sælges endnu flere aktier: Ud over 23,6 millioner aktier á nominelt 2,75 kroner til Jan Bech Andersen vil bestyrelsen foreslå, at de nuværende aktionærer får tilbudt at købe yderligere op til 20 mio. aktier, hvoraf der er sket forhåndstegning af ca. 8 mio. aktier.

»Vi er i Brøndby IF meget glade for den store opbakning, som giver en sådan økonomisk ro, at vi kan udvikle og professionalisere forretningen Brøndby IF med henblik på at få den plads i fodboldverdenen og den økonomi, som Brøndby IF tidligere har haft og fortjener,« udtaler bestyrelsesformanden i Brøndby IF, Aldo Petersen.Brøndby IF indkalder til ekstraordinær generalforsamling om sagen tirsdag 17. september. Emissionen forventes udbudt i anden halvdel af oktober.

»Det har været magtpåliggende for os at oplyse om alle forhold, som os bekendt kunne have indflydelse på virksomheden i forbindelse med vores halvårsregnskab, hvilket også kan ses af rapporten. Vi har villet sikre, at tegningstilsagnet og kursfastsættelsen er blevet aftalt på et fuldstændigt frisk grundlag,« siger Aldo Petersen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip