Brøndby leder efter ny træner

Med bare tre point i syv kampe og en øjeblikkelig sidsteplads i Superligaen kunne det se ud som om, at Brøndby ville have gavn af hjælp udefra. Måske er den også på vej. Ihvertfald er ledelsen nu begyndt at lede efter en ny assistenttræner, der skal supplere Thomas Frank.

- Vi har hele tiden haft som mål at komme godt igennem transfervinduet, før vi begyndte processen med at lede efter en ny assistenttræner. Det arbejde går vi i gang med nu, siger Brøndbys sportschef, Per Rud til BT.

Da klubbens nye cheftræner Thomas Frank blev ansat i Brøndby, hentede han som noget af det første sin assistent fra ungdomslandsholdene Claus Nørgaard til den københavnske vestegn. De to havde sammen blandt andet stor succes med U17-landsholdet til EM i Serbien samt VM i Mexico, og Claus Nørgaards opgaver i Brøndby blev hurtigt defineret: at agere sparringspartner for Thomas Frank og sørge for at integrere og tage hånd om de unge spillere. Thomas Frank slog ved ansættelsen af Nørgaard dog også fast, at han blot var anden-assistent, og at arbejdet med at finde den rette første-assistent fortsat var i gang. Det er nu præcis tre måneder siden, og den vigtige første-assistent er ikke på plads endnu.

- Der skal gennemarbejdes en profil, og vi skal have fastlagt, hvilke kvalifikationer og kompetencer vedkommende skal have. Det handler også meget om den struktur, vi gerne vil opbygge i Brøndby, og hvordan den nye assistenttræner skal indgå i denne. Det helt afgørende spørgsmål er, hvad der gavner klubben. De spørgsmål stiller vi os selv, og i det arbejde indgår både ledelsen og de sportslige ansvarlige, siger sportschef Per Rud, der med egen ord har fokuseret på transfervinduet i de seneste måneder, og derfor er det først nu jagten på en første-assistent går i gang.

- Det er vigtigt med de ekstra hænder. Assistenten skal også kunne indgå i et samarbejde med alle de folk, der allerede er i teamet. Men vi har ikke lagt os fast på en specifik person endnu, og vi har ikke en decideret tidshorisont. Måske bliver det til jul, måske før, det haster ikke.

Har I allerede konkrete personer i tankerne?

- Det vil jeg ikke kommentere på, for det kan hurtigt munde ud i en gættekonkurrence, og det er der ingen grund til at starte.

Skal det være en person med tilknytning til Brøndby?

- Jeg vil ikke sige mere. Arbejdet går i gang nu, og så melder ud vi ud, når der er noget konkret, lyder det fra Per Rud.

 

 

 

Dagens Gossip