Brøndby-profil ser svær vej mod startplads ved U21-EM

Han har netop været med til at vinde bronze i Alka Superligaen.

Men på U21-landsholdet, der er i gang med forberedelserne til EM i Tjekkiet, må Brøndby-profilen Christian Nørgaard formentlig se andre løbe med pladserne på den centrale midtbane.

Spørgsmål: Hvordan vurderer du din egen position i denne EM-trup, også i forhold til at starte inde?

- I forhold til at starte inde ser det svært ud. Der er rigtigt mange dygtige spillere, og to af dem, der også spiller centralt på midtbanen (Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Christensen), er med A-landsholdet nu. De står nok foran mig.

- Det er en trup med meget dygtige spillere, men jeg har ikke tænkt mig at lægge mig ned og gemme mig. Det handler om at vise sig frem, siger 21-årige Christian Nørgaard.

Det får Brøndby-spilleren sandsynligvis lov til at gøre torsdag aften, når U21-landsholdet møder Sverige på Lyngby Stadion i den sidste testkamp før EM.

Chelsea-spilleren Andreas Christensen og Pierre-Emile Højbjerg, der vender tilbage til Bayern München efter et lejemål hos Augsburg, er med i A-landsholdets trup til EM-kvalifikationskampen lørdag mod Serbien og kan derfor ikke være med mod Sverige.

- Det er en vigtig kamp, siger Christian Nørgaard, der var med i to af U21-landsholdets kampe i EM-kvalifikationen, og efterfølgende har han været med i fire testkampe.

- Hele vejen igennem har vi taget disse testkampe rigtig seriøst. Det er i kampene, at man kan prøve forskellige konstellationer af, og det er vores sidste mulighed for at vise os frem.

- Nogle af os, der ikke regner med at starte inde, vil vise, at vi er fuldstændig klar, hvis Jess Thorup (U21-landstræner) får brug for os.

- Motivationen og ærgerrigheden er lige stor, uanset om man starter inde eller ej. Det er vigtigt, at man holder fast i sig selv, hvis man ikke spiller fra start, eller hvis fokus er på A-kæden til træning.

- Det der med at hanke op i sig selv, det har jeg prøvet før, og det bliver ikke noget problem, siger Christian Nørgaard.

Danmark skal ved EM møde Tjekkiet, Tyskland og Serbien i gruppe A. De to bedste hold fra gruppen går videre til semifinalerne.

Danmark møder de tjekkiske EM-værter den 17. juni i den første kamp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip