Brøndby surmuler: Anker dom om tomme tribuner

Superliga-klubben Brøndby anker den dom, som den fik af disciplinærudvalget i Dansk Boldspil-Union (DBU) efter sidste måneds pokalkamp mod FC København.

Her blev Brøndby dømt til at spille to - måske tre - hjemmekampe uden tilskuere samt en bøde på 150.000 kroner, fordi Brøndby-fans invaderede banen efter slutfløjt.

- Efter at have gransket kendelsen har Brøndby IF valgt at anke afgørelsen, idet Brøndby IF mener, at dommen er uforholdsmæssig hård.

- Brøndby IF har ikke yderligere kommentarer til sagen, før anken er blevet behandlet hos DBU's Appeludvalg, skriver Brøndby på sin hjemmeside.

Om dommen har formanden for DBU's disciplinærudvalg, advokat Jens Hjortskov, tidligere sagt:

- Vi kommer med denne kendelse desværre til at flytte grænsen for sanktionering af tilskueruroligheder.

- Men de scener, vi var vidner til på Brøndby Stadion, var i sig selv så grænseoverskridende, at de berettiger anvendelsen af denne sanktionsmulighed.

- Det er vores formål med kendelsen at ramme den arrangerende klub for dens helt utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger og manglende evne til at gribe ind, da urolighederne udviklede sig.

- Og det er samtidig vores mål at sanktionere de såkaldte fans, der står bag urolighederne.

- Vi må erkende, at dem, der virkelig vil uroen frem for fodbolden, givetvis er temmelig ligeglade med de bøder, deres favoritklub tildeles på grund af deres opførsel.

- Derfor må vi gå skridtet videre og udelukke de dårlige tilskuere - men desværre også de gode tilskuere - i op til tre kampe. På langt sigt er det vores forhåbning, at det også kan medvirke til en større selvjustits blandt publikum.

De to kampe for tomme tribuner bliver, hvis dommen ikke ændres, hjemmekampene i Superligaen mod Randers 3. marts og mod FC Midtjylland 17. marts.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip