Brøndby udskyder udskiftning i bestyrelsen

Bestyrelsen i Brøndby meddelte tidligere i marts, at den ønskede at udtræde af ledelsen i den økonomisk trængte fodboldklub.

Der skulle gøres plads til potentielle investorer forud for generalforsamlingen 3. april.

Tirsdag ventede offentligheden forgæves på den siddende bestyrelses forslag til, hvem der skulle tage over. Onsdag kom så meddelelsen om, at bestyrelsen bliver siddende.

- 12. marts 2013 meddelte bestyrelsen i Brøndby IF, at den ønskede at udtræde af ledelsen af selskabet ved den førstkommende generalforsamling, men tillige følte sig forpligtet til bedst muligt at sikre selskabets videreførelse.

- Efter drøftelser om bestyrelsens sammensætning med selskabets større aktionærer, herunder om det forsvarlige og mulige i at skifte bestyrelse på dette kritiske tidspunkt, og efter opfordring fra de større aktionærer, opstiller den siddende bestyrelse som interimsledelse med henblik på at færdiggøre selskabets kapitalplan, hedder det i onsdagens fondsbørsmeddelelse.

Den siddende bestyrelse bliver altså siddende midlertidigt, og senere vil bestyrelsen indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor der skal vælges en ny bestyrelse - støttet af selskabets på det tidspunkt væsentlige aktionærer.

- Generalforsamlingen til valg af den nye bestyrelse vil blive afholdt, når kapitalplanen er afsluttet og senest i juni 2013, hedder det i tirsdagens meddelelse.

Bestyrelsen i Brøndby IF består lige nu af Sten Lerche (formand), Benny Winther (næstformand), Bjarne Jensen, Johnny Nederskov Nielsen og Tommy Sommer Håkansson. Sidstnævnte er også konstitueret administrerende direktør i Brøndby.

Brøndby er ramt af hårde tider, og de negative historier hober sig op. Klubben kæmper for overlevelse i Superligaen, og økonomien er elendig.

Det blev understreget tidligere i marts, da årsregnskabet for 2012 viste et underskud før skat på 266,6 millioner kroner efter kraftige nedskrivninger på Brøndby Stadion og en fortsat negativ drift.

Direktør Tommy Sommer Håkansson og resten af ledelsen håber, at en aktieemission senere på foråret kan redde fodboldklubben økonomisk.

Ledelsen satser på at kunne hente minimum 50 millioner kroner ind via emissionen, og ender det med nedrykning fra Superligaen, skal der ifølge direktøren minimum 75 millioner kroner ind via emissionen.

Brøndby meddelte i årsregnskabet, at der herudover skal tilføres yderligere kapital ved emissionen, hvis klubben skal udbetale flere penge i den såkaldte feriepengesag, hvor tre spillere indtil videre har fået fire millioner kroner af Brøndby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip