Brøndby vil tæmme vilde fans inden næste kamp

Superligaklubberne Brøndby og Sønderjyske arbejder ifølge førstnævnte tæt sammen for at undgå fan-ballade til fredagens kamp i Haderslev, hvor begge mandskaber runder fodboldåret af.

Det sker, efter at Brøndby-fans i de seneste to kampe har gjort sig negativt bemærket.

Efter sidste uges pokalsejr over FC København stormede Brøndby-fans banen og var tæt på at nå helt ned til FCK-tilhængerne i den anden ende. I weekendens udekamp i Farum mod FC Nordsjælland blev der kastet pyroteknik på banen fra Brøndby-fansene.

- Brøndby IF har efter tæt dialog med egne fangrupperinger samt ikke mindst med Sønderjyske valgt at holde fast i et udebaneafsnit til årets sidste kamp på fredag i Haderslev.

- Fangrupperingerne har over en bred kam taget afstand fra både onsdagens hændelser efter pokalsejren og fra søndagens kamp i Farum, hvor et stykke pyroteknik desværre endte på banen.

- I samarbejde med Sønderjyske har Brøndby IF taget forskellige sikkerhedsmæssige tiltag for at sikre en forsvarlig kampafvikling. Blandt andet opsættes der på dagen et hegn langs med hele udebaneafsnittet for at hindre baneløb.

- Derudover har seks fans, fra forskellige af Brøndby IF's centrale fangrupperinger, meldt sig som frivillige fankoordinatorer på fredag, skriver Brøndby på klubbens hjemmeside.

Brøndby vurderer, at klubbens fans nu har forstået alvoren. Tilhængerne skal opføre sig ordentligt.

- Det er Brøndby IF's klare indtryk, at de centrale fangrupper har forstået, hvor langt ude på kanten, vi befinder os i forhold til tilskuerballade.

- Brøndby IF kan ikke leve med, at klubben og klubbens fans igen og igen forbindes med ballade på tilskuerpladserne.

- Det er ekstremt skadeligt for klubbens og også fansenes omdømme, og rent økonomisk koster det Brøndby IF og dermed også spillere samt fans meget, meget dyrt, skriver Brøndby.

 

 

Dagens Gossip