Brøndbys liv afhænger af banken og spillerne

30/01/2013 10:37

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Efter at par ugers forhandlinger er der endnu ikke fundet en løsning på det økonomiske mellemværende mellem Brøndby IF og Spillerforeningen i den såkaldte feriepengesag.

Det skyldes, at man stadig både er uenige om, hvor meget Spillerforeningen reelt skal have af fodboldklubben, ligesom parterne endnu ikke har fundet en løsning på, hvordan pengene skal falde.

Det fortæller klubbens næstformand Benny Winther til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han siger, at Spillerforeningen kun vil acceptere en længere afdragsordning, hvis man får sikkerhed for tilgodehavendet i form af pant i Brøndby Stadion.

Problemet er, at Nordea, der har et større millionbeløb til gode i Brøndby, allerede har pant i stadion, og derfor er det også vigtigt at få bankens accept til den løsning.

- Hvis det ender med at blive et ultimativt krav fra Spillerforeningen, er det ikke os selv, der beslutter det. Så det er slet ikke givet, at vi undgår at gå konkurs, siger Benny Winther.

Næstformanden fortæller desuden, at Brøndby forsøger at få reduceret Spillerforeningens krav i sagen.

Klubben anerkender, at man skylder 19,1 millioner i feriepengesagen, men man er ikke meget for at betale 2,5 millioner i bod og 11 millioner i renter.

- Det er helt urimeligt, at vi skal betale 18 procent i rente. I gamle dage kunne man nærmest komme i fængsel for at opkræve sådanne ågerrenter. Det er helt ude i hampen, siger Benny Winther til avisen.

Forhandlingerne mellem Brøndby og Spillerforeningen går ind i en kritisk fase, for klubben skal senest ved månedens udgang have en løsning klar. Ellers vil Nordea ikke garantere for lønnen, og så kan klubben begæres konkurs.

Parterne har forhandlet ud på de sene timer natten til onsdag, og Brøndby forventer ifølge direktør Tommy Sommer Håkansson at udsende en fondsbørsmeddelelse senere onsdag.

/ritzau/