Brøndbys redningsplan giver alle lønnedgang

Fodboldklubben Brøndby er ved at være klar med en redningsplan, der skal redde den sportsligt og økonomisk skrantende klub og sikre en aktieudvidelse til foråret.

Klubben meddeler, at "eksterne investorer og nuværende långivere" er klar med tilførsel af kapital, hvis de øvrige punkter i redningsplanen kan gennemføres.

- Tilsagn herom er opnået betinget af, at øvrige finansielle punkter i planen er opfyldt, meddeler Brøndby i en pressemeddelelse.

Et af disse punkter er en generel lønnedgang for både spillerne og de øvrige medarbejdere i klubben, der ligger sidst i Superligaen før forårssæsonen.

- Vi er ved at være i mål med alle punkter i vores plan, der skal sikre både den kortsigtede og langsigtede likviditet og kapitaltilførsel, siger administrerende direktør, Tommy Sommer Håkansson.

- Et af punkterne i planen er en generel lønnedgang for medarbejderne i Brøndby IF. Lønomkostningerne skal permanent reduceres med 10 procent og i en tremåneders periode ekstraordinært med yderligere 15 procent.

- Medarbejderne får efterfølgende mulighed for at opnå en bonus afhængig af de sportslige resultater, siger han.

Endnu har medarbejderne dog ikke godkendt planen, men direktøren håber, at det kommer til at ske, når der senere tirsdag bliver afholdt et medarbejdermøde.

- Vi håber og tror, at alle medarbejdere - både spillere og øvrige medarbejdere - vil tilslutte sig en sådan aftale, da det er afgørende for både den kort- og den langsigtede kapitaltilførsel og likviditet og dermed virksomhedens videreførelse, siger Tommy Sommer Håkansson.

En anden væsentlig ting i planen er, at klubbens hidtidige aktiestruktur med A- og B-aktier ophæves.

Det betyder konkret, at eventuelt kommende investorer vil få større indflydelse i klubben, end de har haft mulighed for i den tidligere aktiestruktur.

Derudover satser Brøndby på, at klubben kan få lavet en henstandsordning med Spillerforeningen i den såkaldte feriepengesag.

Brøndby skylder både tidligere og nuværende spillere et beløb på et godt stykke over 20 millioner kroner for manglende udbetaling af feriepenge og pension.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip