Brug musen og spar på kalorierne

Ulvetimen råber efter noget, der på ingen tid kan sende dit blodsukker til vejrs. Når du sidst på eftermiddagen skal planlægge dagens aftensmad, kan det være svært ikke at falde i og kaste sig over de usunde snacks. Men hvorfor straffe dig selv, når der findes måder, hvorpå du nemt kan komme udenom fristelserne?

Find inspiration til aftensmaden i Mad & Boligs galleri med 10 lækre, sprøde salater

Et af tricksne er ifølge den amerikanske forlagsredaktør Porscha Burke at skrive ned, hvad du skal købe ind:

• Jeg skriver min indkøbsliste ud fra den rækkefølge, jeg støder på varerne i supermarkedet. Det hjælper mig til at komme ud og ind ad butikken hurtigt, så jeg undgår at falde i over for kager, slik og chips, forklarer Porscha Burke.

4 tips til at undgå junk, når du handler ind:
Undersøgelser har vist, at der er måder, hvorpå vi nemt kan komme udenom fristelserne i supermarkedet. Her er fire tips til at undgå det unødige indkøb:

1. Shop på nettet
Bestil dine dagligvarer over nettet og få dem leveret. Shopper du online, er det nemmere at fylde kurven op med sunde råvarer, og når du får dine varer leveret, er der ingen usunde sager, der frister.

Mangler du ny inspiration til stuen? Se galleriet med 10 lyse stuer på madogbolig.dk

Vælger du at shoppe online, viser undersøgelser, at det er nemmere at lægge en strategi for en sund livsstil og ikke mindst at overholde den. En gruppe af forskere har undersøgt en række personer, der handlede på traditionel vis, og en gruppe virtuelle shoppe, og undersøgelsen viste, at online shopping medfører langt færre fede produkter i indkøbskurven – og i maven

2. Lav en liste
Foretrækker du alligevel at handle i butiker på traditionel vis, skal du lav en indkøbsliste. Så er det nemmere at holde sig fra de usunde indkøb, end hvis du skal gå rundt i supermarkedet og lade dig inspirere til dagens køb.

3. Snack løs inden du handler ind
En energibar, et stykke frugt eller en bolle med ost, lige inden du handler ind, kan tage den værste trang til at kaste dig over de usunde sager.

4. Handl ind alene
Det er stort set umuligt at komme tomhændet forbi slikhylderne, hvis du har børn med ude at handle. Ikke nok med at du skal kæmpe med din egen trang, så skal du også kæmpe med børnenes.

Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip