Brune bude-bøder holder ikke i retten

Hvis borgere nægter at betale en bøde for hash i sagen om de såkaldte brune bude i Helsingør i Nordsjælland, så falder sagen mod dem.

Politiets beviser kan nemlig ikke klare en tur i retten, viser de fire første sager, hvor borgere har nægtet at betale bøden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De fire borgere, som har nægtet at betale bøden, slipper for at betale bøder på mindst 2000 kroner for køb af hash til eget forbrug.

I alle sagerne, som handler om mellem to og fem gram hash, er retten kommet frem til, at beviserne ikke rækker, så længe den tiltalte nægter sig skyldig.

I alt 200 borgere fik et bødeforlæg tilsendt i forbindelse med sagen om de brune bude, hvor seks mænd siden er blevet idømt fængselsstraffe for hashsalg.

Ud af de 200 sager, så havde 60 borgere selv erkendt at have købt hash hos budene, hvor man kunne bestille hash på et bestemt mobilnummer, som politiet aflyttede i et halvt år.

De fire borgeres forklaring på deres mange opkald til "hashtelefonen" var forskellige og handlede om, at andre havde lånt telefonen, eller de bare ville tale personligt med en af hashhandlerne.

I begyndelsen af sagen fik 1185 forskellige telefonnumre i Helsingør og Snekkersten en sms fra Nordsjællands Politi med besked om, at der var bestilt hash fra telefonen og med opfordring til, at de implicerede henvendte sig.

I løbet af efterforskningen af de brune bude er der foretaget ikke mindre end 10.000 opkald på den beslaglagte salgstelefon ifølge Nordsjællands Politi.

Det svarer til 76 opkald om dagen - eller fem i timen. Mellem 15 og 20 kilo hash er blevet distribueret af hashbuddene, som ikke kørte ud med varer for under 100 kroner, men til gengæld kunne levere direkte på adressen, oplyser politiet.

"Firmaet" blev kørt i stram snor med åbningstid mellem 10 og 24. Og budene passede forretningen i treholdsskift.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip