Brutal dom: Refn-film splitter Cannes i to

22/05/2013 14:52

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Skuffende, kedelig, smukt fortalt, humoristisk, for voldelig og spild af Ryan Goslings talent.

Der er delte meninger i Cannes, hvor filmjournalister og kritikere fra hele verden onsdag morgen har været til visning på Nicolas Winding Refns nye film "Only God Forgives".

Filmen er med i hovedkonkurrencen ved den prestigefyldte festival, der løber af stablen i det sydfranske.

- Jeg synes, den var åndssvag. Visuelt var den meget smuk, men historien er ikke interessant, siger Maurizio Turrioni fra den italienske publikation Famiglia Cristiana.

Heller ikke Jan Schulz-Ojala fra den tyske avis Der Tagesspiel er særlig begejstret.

- Jeg var skuffet. Jeg havde forventet mere end bare en blodig historie. Filmens æstetiske form er interessant i begyndelsen, men den fortsætter på det samme niveau hele filmen igennem, og det bliver kedeligt, siger han.

Italienske Emmanuelle Martini fra Il Sole 24 Ore er mere positiv.

- Jeg kunne virkelig godt lide den, men jeg kan altid lide hans film. Jeg synes, der er rigtig meget humor i den, siger hun.

Også filmjournalisten Marieke Kremer fra den hollandske avis Spits synes, at der er positive ting at sige om Refns nye film.

- Jeg synes, atmosfæren i filmen var godt skruet sammen. Den er meget langsom, og historien er måske ikke brilliant, men jeg kunne godt lide den på grund af atmosfæren, siger hun.

Filmen, der har Ryan Gosling i hovedrollen, er optaget i Bangkok. Kong Rithdee, der arbejder på avisen The Bangkok Post, mener, at Nicolas Winding Refn lykkes med sit projekt om en western i Østen.

- Jeg synes faktisk ret godt om den. Der er mange filmskabere, der kommer til Bangkok og laver dårlige film. Men han falder ikke i den fælde.

På den anden side af Atlanten er den texanske journalist Charles Ealy fra avisen Austin American Statesman knap så begejstret.

- Den var smukt filmet, men jeg tror ikke, den ville gå særlig godt i mange biografer i USA. Der er meget vold i den, og jeg er ikke sikker på, at folk vil forstå, hvad den handler om, siger han.

Jay Stone fra Postmedia Network i Canada har samme holdning.

Jeg synes overhovedet ikke, den var god. Det var en mærkelig blanding af en langsom og voldelig film. Den var for stiliseret, og jeg ved egentlig ikke, hvad den handlede om, siger han.

Han mener, at Ryan Gosling, der egentlig fik rollen på et afbud i filmen, er fejlcastet.

- Det var svært at forstå karakterernes motivationsfaktorer, og hvorfor de gjorde, som de gjorde. Og så er det bare spild af Ryan Goslings talent. Kristin Scott Thomas var det bedste ved filmen, siger han.

- Men efter Drive og Bronson, så er det virkelig en skuffelse. Jeg havde forventet meget mere. Det er den første store skuffelse for mig i år, siger Jay Stone, der mener, at Nicolas Winding Refn ikke skal forvente store roser for værket.

Guldpalmen, der er den mest prestigefyldte pris, uddeles i weekenden.

/ritzau/