Buen genåbner som gågade

Den del af Buen, der har været lukket fra den 1. marts, bliver som planlagt åbnet som gågade i morgen, onsdag.

Selvom strækningen genåbner som gågade, vil der være mulighed for, at busser og cyklister kan passere under hensyntagen til fodgængerne. Til gengæld vil strækningen være permanent lukket for bilisterne, som det er besluttet af byrådet.

Grøn oase for studerende

Lukningen af Buen på strækningen mellem Kolding Å og Ågade sker for at sikre et sammenhængende campusområde. Når det nye universitet står klar, vil hele området mellem universitetet, KUC og Designskolen blive forvandlet til en grøn oase, hvor der vil være plads til, at de mange studerende i området kan slå sig ned på bænke og nyde udelivet.

Ved at lave gågade med plads til cyklister og busser ønsker byrådet samtidig at styrke cyklismen og den kollektive trafik i området, der fremover kommer til at rumme markant flere studerende.

Sidste finish til juni

Selvom Buen genåbner, er arbejdet på strækningen ikke helt slut. Den sidste finish med det øverste lag asfalt kan først lægges i løbet af forsommeren.

- Vi kan desværre ikke lægge det øverste slidlag af asfalt før formentlig en gang i juni, da det kræve højere varmegrader end vi har nu, fortæller projektleder fra By- og Udviklingsforvaltningen Alexander Priesemann.

Når det sidste lag asfalt skal lægges, kan det formentlig klares i løbet af én dag.

 

Dagens Gossip